x

Dominik Vatandaşlığı

1993'te başlayan Dominik Devleti Ekonomik Vatandaşlık Programı, ülke ekonomisine bağış yapmak (veya gayrimenkul almak) isteyenlere ve aile bireylerine Dominik Devleti'nin vatandaşlığını vermektedir. Vatandaşlık kazanımı için yapılması gereken bağış miktarı, en az 100 bin Amerikan dolarından başlamaktadır ve geri iadesizdir. Gayrimenkul alımında aranılan minimum değer 200 bin ABD dolarıdır ve buna ek olarak hükümet ücretleri de alınır.

Bağış, doğrudan Dominik Finans bakanlığına yapılmalıdır. Bakanlık bu bağışları ülkede okul ve hastane inşası gibi eğitim ve teknolojik projelerde değerlendirmektedir. Program, 1993 tarihli Vatandaşlık yasasının 8. kısmı 20(1) maddesine ve Anayasanın 101. maddesine dayanmaktadır.

1978'e kadar İngiliz sömürgesi olan Dominik, bu tarihte bağımsız olmuştur. Toplam 751 km2 alanda 75 bin nüfusa sahiptir. Ülkenin resmi dili İngilizcedir. Ekonomisi Turizm ve tarıma dayalıdır.

Program Yararları

Dominik vatandaşları, ülkede yaşamadıkları sürece vergi ödemezler. İngiltere ve AB ülkelerinin olduğu 90'ın üstünde ülkeye vizesiz seyahat edebilirler.

Dominik Ekonomik Vatandaşlık Programı (Economic Citizenship Program of Dominica) şu olanakları sunar:

Aranılan Koşullar

Başvuru için şu koşulların tamamını sağlamanız gerekir::

Maliyetler

Dominika pasaport programında, iki tür seçenek sunuluyor

SEÇENEK 1: GERİ ÖDEMESİZ BAĞIŞ

Vatandaşlık edinebilmek için yapılması gereken minimum bağış miktarları:

A) Tek başvuru - Sadece Ana Başvurucu (Single Applicant)
US$ 100,000.

B) Aile Başvurusu - I
(Başvuran ve Eşi) : US$ 175,000

C) Aile Başvurusu - II
(Başvuran, Eşi ve 18 yaş altı 2 çocuk) US$ 200,000.

Her ek çocuk ve 18 yaş üstü çocuklar için ek bağış miktarı: US$ 50,000.

SEÇENEK 2: GAYRİMENKUL SEÇENEĞİ

Hükümetin belirlediği firmalardan değeri en az 200 bin ABD doları olan gayrimenkul satın alınması durumunda, aşağıdaki hükümet ücretleri ödenir:

A) Tek başvuru - Sadece Ana Başvurucu (Single Applicant)
US$ 50,000.

C) Aile Başvurusu
(Başvuran, Eşi ve 18 yaş altı 2 çocuk) US$ 75,000.

Avukatlık ve yerel işlemler için alınan ücretler yukarıdaki ücretlere dahil değildir.

Mülakat

Başvuranlar, genelde Dominik'te yapılan mülakatlara girmek zorundadır. İstenirse, masraflar başvurana ait olmak üzere, bir başka ülkede mülakata girebilirler.

Dominik Vatandaşlığı başvurusunda avukatlık hizmetimizden yararlanmak ve bize ulaşmak için tıklayın