x

İngiltere Vatandaşlık

1983 Göçmenlik Kanununa göre, Birleşik Krallık vatandaşlığı, bir çok kısıtlama ve yenilik getirmiştir. Örneğin, 1 Ocak 1983'ten önce İngiltere'de doğanlar, otomatik olarak vatandaş olurken, bu tarihten sonra doğanlarda bu hak kaldırılmaktadır.

1983 yasası, kimlerin vatandaş olacağı konusunda karmaşık kurallar içermektedir. Bu kuralları tam olarak anlayabilmek için, profesyonel destek almak neredeyse zorunluluk haline gelmiştir. Ancak, genel anlamda özetlemek gerekirse, Birleşik Krallık Vatandaşı olabilmek için şu koşullardan en az birini sağlamak gerekir:

Yukarıdaki kurallardan birine sahip değilseniz, örneğin, Türkiye'de doğmuşsanız ve Anne, Baba veya Büyükanne veya Büyükbabanız Birleşik Krallık vatandaşı değilse, Birleşik Krallık vatandaşlığına başvuramazsınız.

Birleşik Krallık, çifte vatandaşlığa izin vermektedir ve vatandaşlık başvurusunda bulunmak için yukarıda sayılanlara ek olarak:

gereklidir.

Bu koşulların tamamını sağlar iseniz, Birleşik Krallık vatandaşlığına başvurabilirsiniz.

Vatandaşlık başvurularında avukatlık hizmetimizden yararlanmak ve bize ulaşmak için tıklayın